Hoppa till sidans innehåll

Om klubben


Falu Sport och Pistolskytteklubb är en förening med ca. 90 medlemmar (2021). Föreningen är ansluten till Svenska Pistolskytteförbundet, Svenska Skyttesport-förbundet och Svenska Parasportförbundet. Föreningen bedriver sin verksamhet på sina skjutbanor vid Sanders hemman (25 och 50 meter).

Utbildning av nya skyttar som tidigare skett vintertid i skjuthallen på Lugnet har legat nere sedan 2018 pga. Lugnets stängning av nämnda skjuthall, den enda som fanns i Falun.

I skrivande stund (2022) planeras och arbetas det för en omgjord utbildning - denna gång med luftpistoler. Luftvapen har inte alls samma krav på ventilation och krav på kulvall. Förhoppningsvis kommer vi att komma igång till hösten. 

Skytte är en idrott som kan bedrivas av alla oavsett kön, ålder eller eventuellt handikapp. (Det är antagligen därför som skytte är en av världens största idrotter!)

Du bestämmer själv på vilken nivå du vill utöva skyttet; klubbnivå, distrikt/krets, svensk elit eller internationell nivå.

Uppdaterad: 11 JUN 2016 22:31

Medlemssidorna... 

Som medlem i Falu Sport- & PSK har du möjlighet att se betydligt mer innehåll på hemsidan än vad som visas offentligt. För att få tillträde till dessa sidor behöver du registrera din e-postadress i föreningens medlemsregister. En kort film om hur du loggar in hittar du här! 

Mejla webmaster på This is a mailto link om du vill få tillgång till medlemssidorna.

Tävlingskalendrar:

Dalakretsens tävlingsprogram

Pistolskytteförbundets tävlingskalender

Skyttesportförbundets tävlingskalender

Postadress:
Falu Sport- & PSK
Box 1097
79110 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: falusport@falusport....

Se all info

SISU Idrottssutbildarna

grasroten_190x150