Hoppa till sidans innehåll

Pistolskytteförbundet


Vad är pistolskytte?

Pistolskytte, en sport och fritidssysselsättning för ung och gammal, man och kvinna. Varför börjar man med pistolskytte? För att man tycker att det är roligt att "skjuta prick". För att tävla, med andra och med sig själv. För att umgås med kamrater med samma intresse. Skyttarna är indelade i klasser allt efter ålder och skjutskicklighet. Hela familjen kan vara med och tävla mot jämnbördiga

Ungdomar kan börja skjuta luftpistol i 9 – 10 års åldern. När man är 14 – 15 år kan man börja skjuta "krutvapen".  Klubben har en skjutbana där Du kan träna och skjuta klubbtävlingar. Luftpistol skjuts på 10 m på en inomhusbana och krutladdad pistol skjuts på 25 m, utomhusbana. På några orter finns även inomhusbana för krutskytte. Luftpistolskytte bedrivs huvudsakligen under den mörka årstiden och krutskytte under vår, sommar och höst, då man kan vara ute. 
 

Svenska Pistolskytteförbundets uppgift

Svenska Pistolskytteförbundet (SPSF) är riksorganisation för landets skytteföreningar. Förbundet har sitt säte i Stockholm och har H.M.K. Carl XVI Gustaf som högste beskyddare.

SPSF har till uppgift att främja och utveckla skyttet med pistol och revolver samt att verka för ökad skjutskicklighet och ansvarsfull hantering av dessa tävlingsvapen.

SPSF är en frivillig försvarsorganisation och har som sådan att följa de bestämmelser som gäller för de frivillga försvarsorganisationerna

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:01 Skribent: Sv. Pistolskytteförbundet

Medlemssidorna... 

Som medlem i Falu Sport- & PSK har du möjlighet att se betydligt mer innehåll på hemsidan än vad som visas offentligt. För att få tillträde till dessa sidor behöver du registrera din e-postadress i föreningens medlemsregister. En kort film om hur du loggar in hittar du här! 

Mejla webmaster på This is a mailto link om du vill få tillgång till medlemssidorna.

Tävlingskalendrar:

Dalakretsens tävlingsprogram

Pistolskytteförbundets tävlingskalender

Skyttesportförbundets tävlingskalender

Postadress:
Falu Sport- & PSK
Box 1097
79110 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: falusport@falusport....

Se all info

SISU Idrottssutbildarna

grasroten_190x150