Hoppa till sidans innehåll

Skyttesportförbundet


Vad är sportskytte?

Skyttesporten är en av världens mest utbredda idrotter och utövas i de flesta länder, varav 150 är organiserade i International Shooting Sport Federation, ISSF. 50 miljoner människor utövar sporten vilket gör den till världens största individuella sport. Endast lagidrotterna volleyboll, basket och fotboll är större. Skytte har funnits med i det olympiska programmet sen Aten 1896 och Sverige är en framgångsrik nation med mängder av OS-, VM- och EM-medaljer.

 

Vad är Svenska Skyttesportförbundet?

Svenska Skyttesportförbundet, SvSF är en sammanslagning av Svenska Sportskytteförbundet, Frivilliga Skytterörelsen och Skytterörelsens Ungdomsorganisation. SvSF är medlemmar i Riksidrottsförbundet, Svenska Olympiska Kommittén och Europeiska och Internationella Skytteförbunden. SvSF har cirka 100 000 medlemmar i 1200 klubbar.

Verksamhetsidé för SvSF:

- Vi arbetar för skyttet som en idrott, med samhällsansvar där alla kan delta på lika villkor.

- Vi verkar för skytte som en stor och populär breddidrott med en framgångsrik elit.

- Vi tillvaratar olika grenars intressen varvid stor variation ska råda.

 

Värdegrund för SvSF:

- Gemenskap

- Ansvar

- Rättvisa

- Demokrati

- Jämlikhet

 

Alla kan vara med

Skytte är en sport där de fysiska och mentala förutsättningarna är lika för alla. Visst är egenskaper som lugn, harmoni och koncentrationsförmåga bra att ha, men stark vilja, envishet och ett brinnande intresse är kanske ännu viktigare för att ha roligt och för att lyckas på skjutbanan.

Skyttesporten är en idrott där var och en kan hitta sin favoritgren, gevär, pistol, lerduvor eller viltmål. Redan från tidig skolålder kan tjejer och killar börja med luftpistol- eller luftgevärsskytte sittande med stöd och någon övre åldersgräns finns inte. Det speller heller ingen roll om man är man eller kvinna.

Inom handikappidrotten är de svenska skyttarna mycket framgångsrika internationellt och det finns drygt 60 föreningar som bedriver handikappskytte för rörelsehindrade, utvecklingsstörda och synskadade. Just därför är skytte en av få idrotter där man kan tävla mot varandra på samma villkor - killar och tjejer, ung som gammal, handikappad eller ej, elit mot motionär. 

Uppdaterad: 30 AUG 2016 00:48 Skribent: Sv. Skyttesportförbundet

Medlemssidorna... 

Som medlem i Falu Sport- & PSK har du möjlighet att se betydligt mer innehåll på hemsidan än vad som visas offentligt. För att få tillträde till dessa sidor behöver du registrera din e-postadress i föreningens medlemsregister. En kort film om hur du loggar in hittar du här! 

Mejla webmaster på This is a mailto link om du vill få tillgång till medlemssidorna.

Tävlingskalendrar:

Dalakretsens tävlingsprogram

Pistolskytteförbundets tävlingskalender

Skyttesportförbundets tävlingskalender

Postadress:
Falu Sport- & PSK
Box 1097
79110 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: falusport@falusport....

Se all info

SISU Idrottssutbildarna

grasroten_190x150