Hoppa till sidans innehåll

Vänortsutbyte med Hamina


1958 kontaktades Falu Sportskytteklubb av skytteföreningen i Hamina Finland angående ett skytteutbyte mellan städerna. Föreningarna kom överens om att starta ett utbyte i form av brevmatcher som skulle skjutas på en bestämd dag och den förta matchen genomfördes 21 september 1958 med Falun som segrare.

Tävlingen omfattar såväl gevärsskytte som pistolskytte. Programmet som fastställts är enligt följande: Gevär 300m 3x20 skott och Pistol: 30 + 30 skott (internationell grovpistol från början och numera sportpistol). Dessutom brukar det skjutas en valfri extratävling i respektive gevär och pistol samt en test av ledarnas skjutförmåga.

Under 1960-talet växlades det mellan brevmatcher och möten på gemensam bana och från 1974 och till dagens datum så är det möten på gemensam bana vartannat år i Falun respektive Hamina. Resultatmässigt har Hamina dominerat tävlingarna då de haft flera landslagsskyttar, främst på gevär, till sitt förfogande.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:01 Skribent: Lennart Carle

Medlemssidorna... 

Som medlem i Falu Sport- & PSK har du möjlighet att se betydligt mer innehåll på hemsidan än vad som visas offentligt. För att få tillträde till dessa sidor behöver du registrera din e-postadress i föreningens medlemsregister. En kort film om hur du loggar in hittar du här! 

Mejla webmaster på This is a mailto link om du vill få tillgång till medlemssidorna.

Tävlingskalendrar:

Dalakretsens tävlingsprogram

Pistolskytteförbundets tävlingskalender

Skyttesportförbundets tävlingskalender

Postadress:
Falu Sport- & PSK
Box 1097
79110 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: falusport@falusport....

Se all info

SISU Idrottssutbildarna

grasroten_190x150