Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarutbildning


Tyvärr har vi brist på funktionärer så vi kan för närvarande inte erbjuda prova-på skytte och utbildning.

Utbildningens mål är att ge kursdeltagarna grundkunskaper inom pistolskytte, såväl praktiska som teoretiska, vilket ger er den kunskap och vana ni behöver för att delta i föreningens normala verksamhet. I samband med kursens avslutning skriver ni för Svenska Pistolskytteförbundets Pistolskyttekort vilket ger er rätt att delta i föreningens & förbundens tränings- och tävlingsverksamhet.

Kursen startar i januari och pågår fram till slutet av april varje tisdag (skjuttillfällen) och torsdagar (teorikvällar). Kursen omfattar för närvarande 25 skjuttillfällen och 6 studiekvällar. Skrivningen för Pistolskyttekortet sker i början av april i samband med att utomhussäsongen startar.

Du som deltagare

Vår kursverksamhets utformning är till stora delar styrda av lagstiftning och förbund. Följande förutsättningar existerar i enlighet med gällande lagstiftning & förbundens stadgar.

  • Du ska vara en skötsam och pålitlig person. I praktiken innebär detta att du ska vara ostraffad och inte blivit tvångsomhändertagen (LOB, etc).
  • Du ska under kursens gång visa förståelse & respekt för säkerhet och uppförande i anslutning till vapenhantering.
  • Du ska under kursens gång visa förståelse & respekt för reglementen & tillvägagångssätt vid träning och tävlingsverksamhet.
  • Gällande åldersgräns är 18 år, i målsmans sällskap 16 år.

Kostnad

Priset för kursen är i dagsläget 2400 SEK i det ingår studiematerial, pistolskyttekortet, lån av klubbvapen samt medlemsavgiften för det första året. Den enda tillkommande kostnaden är ammunition som debiteras i efterskott per skjuttillfälle.

 

Kontakta oss på This is a mailto link för mer information.

Väl mött Utbildningssektionen.

Uppdaterad: 09 APR 2015 08:56 Skribent: Utb.sektionen

grasroten_190x150

 Tävlingskalendrar:

Dalakretsens tävlingsprogram

Pistolskytteförbundets tävlingskalender

Skyttesportförbundets tävlingskalender

 

Snabblänkar till förbund o.d:

Svenska Pistolskytteförbundet

Svenska Skyttesportförbundet

Svenska PPC-1500

 

Medlemssidorna... 

Som medlem i Falu Sport- & PSK har du möjlighet att se betydligt mer innehåll på hemsidan än vad som visas offentligt. För att få tillträde till dessa sidor behöver du registrera din e-postadress i föreningens medlemsregister. En kort film om hur du loggar in hittar du här! 

Mejla webmaster på This is a mailto link om du vill få tillgång till medlemssidorna.

 

SISU Idrotssutbildarna

Postadress:
Falu Sport- & PSK
Box 1097
79110 Falun

Besöksadress:
Box 1097
79110 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info