Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarutbildning


ALLA PLANER OM NYBÖRJARVERKSAMHET ÄR LAGDA PÅ IS TILLS COVID19-KRISEN ÄR ÖVER!

Har du mejlat och anmält intresse förut behöver du inte göra något. Har du inte hört av dig, skicka ett kort e-mejl till adressen i sidfoten med namn, ort, ålder och ett telefonnummer.

Jag repeterar: 

Alla som anmält intresse har sin e-postadress uppsatt på en lista. Så snart det blir aktuellt med en ny utbildning så hör vi av oss.

Om utbildningen 

Utbildningens mål är att ge kursdeltagarna grundkunskaper inom pistolskytte, såväl praktiska som teoretiska, vilket ger er den kunskap och vana ni behöver för att delta i föreningens normala verksamhet. I samband med kursens avslutning skriver ni för Svenska Pistolskytteförbundets Pistolskyttekort vilket ger er rätt att delta i föreningens & förbundens tränings- och tävlingsverksamhet.

Du som deltagare

Vår kursverksamhets utformning är till stora delar styrda av lagstiftning och förbund. Följande förutsättningar existerar i enlighet med gällande lagstiftning & förbundens stadgar.

  • Du ska vara en skötsam och pålitlig person. I praktiken innebär detta att du ska vara ostraffad och inte blivit tvångsomhändertagen (LOB, etc).
  • Du ska under kursens gång visa förståelse & respekt för säkerhet och uppförande i anslutning till vapenhantering.
  • Du ska under kursens gång visa förståelse & respekt för reglementen & tillvägagångssätt vid träning och tävlingsverksamhet.
  • Gällande åldersgräns är 18 år, i målsmans sällskap 16 år.

Kostnad

Priset för kursen är inte bestämt ännu. Den senaste kursen hölls 2017 då kursavgiften var 2400 kr (studiematerial, pistolskyttekortet, lån av klubbvapen samt medlemsavgiften för det första året). En del av den kostnaden var dock hyra för skjuthallen vilken nu alltså försvinner. Avgiften kommer därför att sänkas, men vi vet som sagt inte hur mycket i dagsläget. Den enda tillkommande kostnaden är ammunition som debiteras i efterskott per skjuttillfälle.

 

Kontakta oss på This is a mailto link för mer information.

Väl mött Utbildningssektionen.

Uppdaterad: 09 APR 2015 08:56 Skribent: Utb.sektionen

Medlemssidorna... 

Som medlem i Falu Sport- & PSK har du möjlighet att se betydligt mer innehåll på hemsidan än vad som visas offentligt. För att få tillträde till dessa sidor behöver du registrera din e-postadress i föreningens medlemsregister. En kort film om hur du loggar in hittar du här! 

Mejla webmaster på This is a mailto link om du vill få tillgång till medlemssidorna.

Tävlingskalendrar:

Dalakretsens tävlingsprogram

Pistolskytteförbundets tävlingskalender

Skyttesportförbundets tävlingskalender

Postadress:
Falu Sport- & PSK
Box 1097
79110 Falun

Besöksadress:
Box 1097
79110 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: falusport@falusport....

Se all info

SISU Idrottssutbildarna

grasroten_190x150