Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarutbildning


Vi ska försöka genomföra en nybörjarkurs i vår. Det beror dock på COVID-19 och tillgången till funktionärer.

Då Falu Kommun stängde den enda inomhus skjuthallen i Falun för några år sedan försvann också hela vårt utbildningskoncept. Dvs teori och praktik i skjuthallen under vintermånaderna så att alla är väl drillade på teorin och genomfört så pass många träningspass att man kan hoppa rätt in i klubbens verksamhet när tävlingssäsongen börjar i maj.

Ett nytt koncept med kortare utbildning och färre träningstillfällen som genomförs med start på vårkanten har förberetts istället.

Detta innebär att deltagarna antagligen inte kommer att kunna delta i årets säsong på den nivå som vi hade önskat. 

Ett beslut om nybörjarkurs (antagligen 6 platser) kommer att fattas i slutet av mars.

Om utbildningen blir av kommer samtliga som anmält intresse för nybörjarutbildningen att kallas till en prova-på-dag i början av april. Därefter kommer deltagarna att tas ut.

April månad kommer i så fall att i mångt och mycket handla om teori så att deltagarna kan vara klara att delta i klubbens olika tävlingar/träningar vilka startar i maj.

Har du mejlat och anmält intresse förut behöver du inte göra något. Har du inte hört av dig, skicka ett kort e-mejl till adressen i sidfoten med namn, ort, ålder och ett telefonnummer.

Jag repeterar: 

Alla som anmält intresse har sin e-postadress uppsatt på en lista. Så snart det blir aktuellt med en ny utbildning så hör vi av oss.

Om utbildningen 

Utbildningens mål är att ge kursdeltagarna grundkunskaper inom pistolskytte, såväl praktiska som teoretiska, vilket ger er den kunskap och vana ni behöver för att delta i föreningens normala verksamhet. I samband med kursens avslutning skriver ni för Svenska Pistolskytteförbundets Pistolskyttekort vilket ger er rätt att delta i föreningens & förbundens tränings- och tävlingsverksamhet.

Kursen startar i januari och pågår fram till slutet av april varje tisdag (skjuttillfällen) och torsdagar (teorikvällar). Kursen omfattar för närvarande 25 skjuttillfällen och 6 studiekvällar. Skrivningen för Pistolskyttekortet sker i början av april i samband med att utomhussäsongen startar.

Du som deltagare

Vår kursverksamhets utformning är till stora delar styrda av lagstiftning och förbund. Följande förutsättningar existerar i enlighet med gällande lagstiftning & förbundens stadgar.

  • Du ska vara en skötsam och pålitlig person. I praktiken innebär detta att du ska vara ostraffad och inte blivit tvångsomhändertagen (LOB, etc).
  • Du ska under kursens gång visa förståelse & respekt för säkerhet och uppförande i anslutning till vapenhantering.
  • Du ska under kursens gång visa förståelse & respekt för reglementen & tillvägagångssätt vid träning och tävlingsverksamhet.
  • Gällande åldersgräns är 18 år, i målsmans sällskap 16 år.

Kostnad

Priset för kursen är inte bestämt ännu. Den senaste kursen hölls 2017 då kursavgiften var 2400 kr (studiematerial, pistolskyttekortet, lån av klubbvapen samt medlemsavgiften för det första året). En del av den kostnaden var dock hyra för skjuthallen vilken nu alltså försvinner. Avgiften kommer därför att sänkas, men vi vet som sagt inte hur mycket i dagsläget. Den enda tillkommande kostnaden är ammunition som debiteras i efterskott per skjuttillfälle.

 

Kontakta oss på This is a mailto link för mer information.

Väl mött Utbildningssektionen.

Uppdaterad: 09 APR 2015 08:56 Skribent: Utb.sektionen

grasroten_190x150

 Tävlingskalendrar:

Dalakretsens tävlingsprogram

Pistolskytteförbundets tävlingskalender

Skyttesportförbundets tävlingskalender

 

Snabblänkar till förbund o.d:

Svenska Pistolskytteförbundet

Svenska Skyttesportförbundet

Svenska PPC-1500

 

Medlemssidorna... 

Som medlem i Falu Sport- & PSK har du möjlighet att se betydligt mer innehåll på hemsidan än vad som visas offentligt. För att få tillträde till dessa sidor behöver du registrera din e-postadress i föreningens medlemsregister. En kort film om hur du loggar in hittar du här! 

Mejla webmaster på This is a mailto link om du vill få tillgång till medlemssidorna.

 

SISU Idrottssutbildarna

Postadress:
Falu Sport- & PSK
Box 1097
79110 Falun

Besöksadress:
Box 1097
79110 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: falusport@falusport....

Se all info