Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarutbildning


För dig som är intresserad av att börja med pistolskytte:

Efter några års uppehåll orsakad av först nerläggningen av Faluns enda skjuthall och sedan av COVID planerar vi nu att sätta igång med nybörjarkurserna till hösten 

Uppehållet innebär tyvärr att vi har en ganska lång väntlista och antalet platser är begränsat pga. tillgång till pistoler.

Pga uteblivet bidrag för inköp av luftpistoler (ca 100.000 kr) tvingas vi skjuta upp starten till - som tidigast - mitten av januari.

Utbildningen genomförs inomhus på höst/vinter-säsong.
Nytt är att utbildningen kommer huvudsakligen att genomföras på luftpistol.
Detta beror på den nerlagda skjuthallen i Falun. När vår utebana öppnas i april/maj (beroende på väder och tjäle i kulfånget) kommer deltagarna att övergå till krutvapen (kaliber .22lr) och introduceras till grenar som fältskytte, standardpistol, sportpistol, militär snabbmatch m.fl. 

Om utbildningen 

Utbildningens mål är att ge kursdeltagarna grundkunskaper inom pistolskytte, såväl praktiska som teoretiska, vilket ger er den kunskap och vana ni behöver för att delta i föreningens normala verksamhet. I samband med kursens avslutning skriver ni prov för Svenska Pistolskytteförbundets Pistolskyttekort vilket krävs för att kunna delta i föreningens & förbundens tränings- och tävlingsverksamhet.

Du som deltagare

Vår kursverksamhets utformning är till stora delar styrda av lagstiftning och förbundens stadgar och handlingsregler. Följande förutsättningar existerar i enlighet med gällande lagstiftning & förbundens stadgar.

  • Du ska vara en skötsam och pålitlig person. I praktiken innebär detta att du ska vara ostraffad och inte blivit tvångsomhändertagen (LOB, etc).
  • Du ska under kursens gång visa förståelse & respekt för säkerhet och uppförande i anslutning till vapenhantering.
  • Du ska under kursens gång visa förståelse & respekt för reglementen & tillvägagångssätt vid träning och tävlingsverksamhet.
  • Gällande åldersgräns är 18 år, i målsmans sällskap 16 år.

Kostnad

Priset för kursen är inte bestämt ännu. Den senaste kursen hölls 2017 då kursavgiften var 2400 kr (studiematerial, pistolskyttekortet, lån av klubbvapen samt medlemsavgiften för det första året). 

Vi vet i dagsläget inte vad kursavgiften kommer att bli när vi går över till luftvapen. Under introduktionen på krutvapen tillkommer kostnad för ammunition.

Har du mejlat och anmält intresse förut behöver du inte göra något. Har du inte hört av dig, skicka ett kort e-mejl till adressen i sidfoten med namn, ort, ålder och ett telefonnummer.

Jag repeterar: 

Alla som anmält intresse har sin e-postadress uppsatt på en lista.
Vid uppstart av varje ny kurs kommer samtliga att kontaktas för att se vilka som fortfarande är intresserade. 

 

Kontakta oss på This is a mailto link för mer information.

Väl mött Utbildningssektionen.

Uppdaterad: 09 APR 2015 08:56 Skribent: Utb.sektionen

Medlemssidorna... 

Som medlem i Falu Sport- & PSK har du möjlighet att se betydligt mer innehåll på hemsidan än vad som visas offentligt. För att få tillträde till dessa sidor behöver du registrera din e-postadress i föreningens medlemsregister. En kort film om hur du loggar in hittar du här! 

Mejla webmaster på This is a mailto link om du vill få tillgång till medlemssidorna.

Tävlingskalendrar:

Dalakretsens tävlingsprogram

Pistolskytteförbundets tävlingskalender

Skyttesportförbundets tävlingskalender

Postadress:
Falu Sport- & PSK
Box 1097
79110 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: falusport@falusport....

Se all info

SISU Idrottssutbildarna

grasroten_190x150